• Kwasy Omega 3: Alfa-linolenowy, Eikozapentaenowy, Dokozapentaeonowy, Dokozaheksaenowy.
• Kwasy Omega 6: Linolowy, Gamma-linolowy, Eikozadienowy, Dihomo-y-linolowy, Arachidonowy, Dokozatetraenowy, Dokozapentaenowy.
• Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: Palmitynowy, Oleinowy, Eikozenowy, Nerwonowy
• Nasycone kwasy tłuszczowe: Mirystynowy, Palmitynowy, Stearynowy, Lignocerynowy
• Tłuszcze TRANS: Trans Palmitynowy, Trans Oleinowy, Trans Linolowy
Indeksy:
• AA/EPA (stosunek kwasu eikozapentaenowego do arachidonowego)
• NKT/JNKT (stosunek nasyconych kwasów tłuszczowych do jednonienasyconych kwasów tłuszczowych)
• Indeks tłuszczów TRANS
• Indeks Omega 3